Cümə, 29-Mar-24, 12.25.05

Siz daxil oldunuz Qonaq | Qruppa "Qonaqlar"Sizi salamlayıram Qonaq | RSS
SALYAN

Əsas səhifə | Bloq | Mənim profilim | Qeydiyyat | Çıxış | Giriş

Saytın menyusu
Bölüm kateqiriyaları
Sayt xəbərləri [0]
Salyanın tanınmış şəxsiyyətləri [11]
Təbiətimiz [1]
Mətbəximiz [1]
Salyan Diolektologiyası [1]
Salyanın abidələri [3]
Şəhidlərimiz [0]
Tariximizi qoruyan muzeyimiz [1]
İndi onlayn

Роботов:3
Google[BOT] Yahoo
MSN

Cəmi onlayn: 1
Qonaqlar: 1
İsyifadəçilər: 0

20ка Посетивших пользователей:
Axtarış
Statistika

Saytda qeyd-dan keçənlər

Cəmi: 17
Ay ərzində: 0
Həftə ərzində: 0
Dünən: 0
Bu gün: 0

Onlardan

Administratorlar: 1
Moderatorlar:
Yoxlanilanlar: 0
İstifadəçilər: 12

Onlardan

Kişilər: 13
Qadınlar: 4

IP adresiniz
IP
...
Друзья
Əsas səhifə » Mətbəximiz
Doğramac

Tərkibi: Qatıq, xiyar, çörək,şüyüd.

Hazırlanması

1 banka qatığa 3 ədəd xiyar xırda doğranılır, şüyüd doğranılır, çörək doğranılıb əlavə olunur və qarışdırılır.                                      

    Balıq buğlaması

Tərkibi: 1 kq balıq,1dəstə şüyüd,bir dəstə göy soğan, 1dəstə keşniş, 1 dəstə kəvər.

Hazırlanması

Balıq tikələrə bölünür və tavaya yığılır.Üzərinə xırda doğranmış göyərtilər əlavə olunur. 2 xörək qaşığı qatıq çalınır, duz, istiot, 1 xörək qaşığı sirkə əlavə olunub vam istilikdə bişirilir.

     Səbzi qovurma


Tərkibi: 1kq qoyun əti, 2 ədəd baş soğan, şüyüd, keşniş (səbzi), göy soğan,kəvər.

Hazırlanması

Ət tikələrə bölünüb, qaynadılır.Bişməyinə 15 dəqiqə qalmış ət sudan çıxarılır. Soğan doğranılıb, yağda qovrulur.Qovrulan zaman ət əlavə olunur, üzərinə xırda doğranmış göyərtilər, duz, istiot vurulub, qovrulur. Sonra ətin bulyanu ətin üzərinə əlavə olunur. Yemək qaynara düşən zaman yemək hazır olur.
Səbzi qovurma süfrəyə qatıqla verilir.

       Cücə çığırtması

Tərkibi: 1 ədəd cücə, 3 ədəd baş soğan, 7 ədəd yumurta, duz, istiot, limon cövhəri, sarıkök.

Hazırlanması

 Cücə doğranır, tavaya yığılır və ağzı bağlanır.Öz buğunda bir az bişirilir.Suyu çəkilən zaman doğranmış soğanla birlikdə qovrulur.Tam qovrulduqdan sonra yumurta çalınıb, vurulur.Qovurarkən duz, istiot, sarıkök,limin cövhəri vurulur.

Balıq doldurması

Tərkibi: 1 ədəd xəşəm balığı,300qr kişmiş, 300qr qaysı qurusu, 300qr qoz,1 ədəd soğan.

          Hazırlanması 

Balıq təmizlənir.Qarnı açılır, təmizlənir.Soğan xırda doğranılır, yağda qovrulur.Kişmiş,doğranmış qaysı və qoz soğanın üzərinə əlavə olunub qarışdırılır.

Balığın qarnı bir az duzlanır, hazırlanmış içlik qoyulur və balığın qarnı tikilir, sonra balığın quyruğu ilə başı maili istiqamətdə tikilir.
Balığın üzərinə tomat pastası çəkilir, listə qoyulub sobada bişirilir.

  Narnumuru

Tərkibi: 2 ədəd baş soğan, 2 ədəd nar, 4 yumurta, duz, istiot.

Hazırlanması


Soğan doğranılır,qovrulur. Üzərinə dənələnmiş nar əlavə olunur, qovrulur.Suyu çəkilib yağa düşdükdə yumurta bütöv üzərinə vurulur,vam istilikdə bişirilir.

Şor balıq

Tərkibi: 1 kq duza qoyulmuş balıq, 2 ədəd soğan, 3 ədəd

pomidor,350 qr alça (göyəm,zoğal,turş nar), duz, istiot, giləmirzə və nanə,2 xörək qaşığı duru yağ.

Hazırlanması


Duza qoyulmuş balıq yuyulur və suda saxlanılır.2-3 saat ərzində suyu dəyişilir.Soğan doğranılır, duru yağda qovrulur,alça doğranılır, pomidor doğranılır, soğanın üzərinə əlavə olunur.Sonra duz,istiot zövqə görə, giləmirzə və nanə vurulub qarışdırılır.Parça üzərinə əncir yarpağı yuyulur düzülür.Balıq üzərinə qoyulur və qarışıq əlavə olunub bükülür.Qazana su əlavə olunur, dəmir sizgəc qazana qoyulur,balıq süzgəcə qoyulur,qazanın ağzı bərk bağlanır,buğda bişirilir.
Balığı qarpız, qatıq və yaxud xüsusi hazırlanmış doğramacla süfrəyə vermək olar

İçkilər                                     

 Ovşala

       Tərkibi: 1 litr suya  6x/q şəkər tozu, 4x/q  araqnanə əlavə olunub qarışdırılır.

Araqnanənin hazırlanması:Böyuk  mis qazan götürülür.2-3 dəstə göy nanə(ancaq cöplərindəndə istifadə edilə bilər) qazana düzülür üzərinə üzüm sirkəsi əlavə olunur.Sirkə nanənin üzərini örtməlidir.Qazanın ortasına kasa qoyulur.Qazanın agzına isə dərin qab qoyulur(qabın ətrafı parca ilə örtülürki içinə hava keçməsin).Qazanın ağzına qoyulan qabın içinə su tökülür və qazan vam odun üstünə qoyulur.Qabın içinə tökülən su tez-tez yoxlanılır,əgər su qızıbsa dəyişilib soyuq su ilə əvəz olunur.Arabir qab götürülüb qazana baxılır və kasanın içində araqnanə adlanan maye əmələ gəlir.Kasa dolarsa  mayenin kasanın içindən götürüb şüşə balona(butulkaya) boşaltmaq lazımdır.Qazanda sirkə bitincə araqnanənin hazırlanması davam edir.

Şirniyyatı

Nabat

Tərkibi

1 kq toz - şəkər, 1st su, yeyinti boyağı (çəhrayı, sarı).

Hazırlanması

            Nabat hazırlamaq üçün xüsusi dəmir forma yağlanır, onun tutumundan asılı olaraq 1 kq-dan 7 kq-a qədər toz –şəkər götürülür,hər kiloqram şəkərə 1 st su əlavaə edilib qaynadılır, kəfi yığılır və yumşaq karamel nümunəsinə kimi bişirilib qaynar-qaynar formaya tökülür və üzərinə vanil vurulur.70-800C tempuraturda soyudulur.Karamel kütləsi bir qədər övkələnir, dartılır və baton şəkilində kəsilir.
Qeyd: Zövqdən aslı olaraq nabat rəgli də ola biler.Bu zaman hazırlanmış karamele yeyinti boyağı əlavə edib və istədiyin formaya salmaq olar.

Kateqoriya: Mətbəximiz | Baxılıb: 1111 | Əlavə etdi: RDVB | Tarix: 13-Okt-10 | Şərhlər (0)

SAAT
Block title
Giriş formu
Mini Profil
Qonaq

Mesajlar:

Qruppa:
Qonaqlar


Гость, Sizi görməyimizə şadıq. Sayta daxil olun və ya qeydiyatdan keçin!
Təqvim
«  Mart 2024  »
BeÇaÇəCaŞəBr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
İstifadəçilərimiz
  • RDVB
  • t-nadirova
  • Xeyal676
  • VuSaL
  • Mustafa
  • Usta-Əli
  • asel
  • Ceka
  • Rza
  • heart_killer
  • Dost saytlarımız

    Make by RDVB © 2024

    Используются технологии uCoz